Skraplotter & skrapslots

- om den klassiska skraplotten och skrapslots

Det finns två mycket populära varianter av skraplotter online. Den ena varianten som ser ut som den klassiska skraplotten och den andra varianten är en skraplott som kombinerar spelautomatens spänningsmoment med ett skrapmoment.

Klassisk skraplottlott online

Klassiska skraplotter online kan se mycket olika ut. De kan ha olika antal skrapfält och skraplottens utformning kan vara alltifrån klassisk enkel till hur fantasifull som helst. De flesta klassiska skraplotter har emellertid nio fält som du skrapar ruta för ruta med en virtuell skrapa och om du får tre likadana symboler vinner du. Många skraplottsajter har även en ”snabbskrapsknapp” som gör att alla rutor skrapas på en gång om du klickar på den, men det ska du naturligtvis inte göra eftersom spänningen då går förlorad. Man skrapar ju skraplotter dels för att vinna pengar, dels för spännings skull, inte sant?

Skrapslots

Skrapslots är en variant av Slots som även innehåller ett skrapmoment. Slots är en slags spelautomat som slumpar olika symboler och om du får flera symboler i rad vinner du. Ja, Slots är egentligen samma sak som det vi en gång i tiden kallade för enarmad bandit. När du spelar skrapslots drar du i en virtuell spak och om du får en vinnande kombination får du inte direkt veta hur mycket du har vunnit, du måste skrapa en vinstruta först. Det här förlänger spänningsmomentet och gör spelet ännu roligare.